Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 25 Ekim 2024 tarihinde Anıt Park’ta yapılacak. Bu etkinlikler öncesinde, 24 Ekim 2024 tarihinde saat 20:00’den itibaren provanın yapılacağı süre boyunca ve 28 Ekim 2024 tarihinde saat 20:00’den itibaren kutlamaların sona ereceği 29 Ekim 2024 tarihine kadar bazı yollar trafiğe kapatılacak.
Kapatılacak yollar şunlardır:
Büyük Alp Caddesi (Hintli Baba Caddesi ile Ali Emiri 5. Sokak arasında kalan kısmı)
İnaloğlu Caddesi (Hintli Baba Caddesi ile Ali Emiri 7. Sokak arasında kalan kısmı)
Yaşar Kemal Caddesi (Lise Caddesi ile Kurt İsmail Paşa 1. Sokak arasında kalan kısmı)
Hintli Baba Caddesi (Ali Emiri Caddesi ile Kışla Caddesi arasında kalan kısmı)
Bu yolların kapatılmasıyla birlikte araç park etme işlemleri de yasaklanacak. Belirtilen güzergâhlar üzerinde park eden araçlar, çekici marifetiyle otoparka çekilecektir. Vatandaşların mağduriyet yaşamaması için araçlarını uygun alanlara park etmeleri gerektiği bildirildi.
Alternatif güzergâhlar olarak sürücülerin şu yolları kullanmaları önerilmektedir:
Ali Emiri 5. Sokak
Rızvan Ağa Caddesi
Ali Emiri 7. Sokak
Kurt İsmail Paşa 2. Sokak
Diyarbakır Valiliği, vatandaşların etkinlik süresince bu düzenlemeleri göz önünde bulundurarak seyahat etmeleri ve kutlamalara katılmaları çağrısında bulundu. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın coşkuyla kutlanması bekleniyor.
DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025DİYARBAKIR HABERLERİ
28 Ağustos 2025EKONOMİ
28 Ağustos 2025