Her yıl düzenlenen Alimler Bulaşmasının 10. Programı bugün merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Selahaddin Eyyubi Camii ve Külliyesi toplantı salonunda düzenleniyor. “İslami Kimliğimiz Üzerine Kurulan İdeolojik Girişimler” teması ile gerçekleştirilen program bugün ve yarın olmak üzere iki oturum şeklin yapılacak. Programa Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Filistinli Alimler Birliği Başkanı Dr. Nevvaf Tekrari, Hamas sözcüleri Feyzi Berhum ile Sami Ebu Zuhri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Dünyanın birçok yerinden toplantıya katılan İslam alimleri program çerçevesinde İslam dünyasının yaşadığı sorunları tartışıp, çözüm yolları geliştirecek.

Kayapınar'da Devasa Anız Yangını: Kenti Duman Kapladı
Kayapınar'da Devasa Anız Yangını: Kenti Duman Kapladı
İçeriği Görüntüle

Alimler Birliği 2

Ayrıca konuşma konukları arasında yer alan Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu toplantının şuur inşasında önemli bir rol oynayacağını belirtirken, düşüncelerin eyleme dökülmesi gerekliliğini vurguladı. Yapıcıoğlu son dönemde insanlığın sistematik biçimde görünür olmayan araçlar ile soykırıma maruz bırakıldığını ve insanlık üzerinde büyük bir oyunun kurgulandığını altını çizerken, “ Batıdan yayılan paradigma, saf ve temiz inancımızı, hayatımızı, kimliğimizi ve nesillerimizi çok yönlü etkisi altına alırken, ciddi bir tehdit arz etmektedir. Çoğu insanın yaratılış gayesini unuttuğu hedef ve istikametini şaşırdığı insani ve İslami değerlerini yitirme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığı çok kritik bir süreçten geçiyoruz. İnsanlık ciddi bir soykırım tehdidi ile karşı karşıya kalmaktadır. Soykırım sadece silah ile yapılan bir şey değildir. Aile kurumu ve gençlik çok ciddi saldırılar altındadır. Aile kurumunun yıkılması genç nesillerin sapkınlığa düşürülerek neslin yok edilmesi tehlikesi her gün biraz daha büyüyor. Kısırlaştırma, cinsiyetin iptal edilmesi, evliliklerin ve çocuk sahibi olmanın gençlerin gündeminden çıkarılması, nüfusun çoğalmasının önlenmesi soykırımın farklı bir metodudur” şeklinde konuştu.

Alimler Birliği

Hür Dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ile konuşma hatiplerinin hitaplarının ardından toplantı, katılımcılar ile heyetler arasında karşılıklı görüş alışverişi şeklinde sürdürüldü.

Kaynak: TAHA YAYAN